onsdag 2 december 2009

Lyx och flärd

Jag kan inte undanhålla mina eventuella läsare mina - julnaglar!!

Kalla mig ytlig, fåfäng, löjlig, spendersam - ja, vad du vill. Men jag gillar verkligen att "göra mina naglar", det får mig att känna mig välvårdad. Och nu har jag valt den julröda färgen och dessutom fått inlagt lite bladguld på ett par av naglarna. Rustad för advent och jul!

De är så lättskötta nu, de närmaste veckorna. De håller sig så här, jag behöver bara byta överlack ett par gånger i veckan för glansens och hållbarhetens skull. Det enda som gör att man behöver göra om det, är utväxten som blir ful. Nästa gång dagarna före julafton, och därefter dagarna före malaysiaresan!

12 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Maria dom ser helt underbara ut! Mina trubbiga avbitna naglar med avskavt ofärgat lack hälsar att dom är gruvligt avundsjuka!

Pia sa...

Läckert Maria!
Jag brukar alltid fixa naglarna själv, men förstår att det känns lyxigt att gå och få dem fixade.

Nu blev jag sugen på att måla mina riktigt röda också! ;)

Polargrevinnan sa...

Vi behöver lyxa till oss ibland.
Jag gör som du ibland - gärna när jag skall på semester och jag slipper hushullsarbete.
Jag tror att jag ger mig själv "dina naglar" i julklapp.
Vad du måste längta till malaysiaresan, låter underbart.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
Viola

Ingrid sa...

Hej Maria!
Där är du ju! Ännu en gotlandsblogg och din har jag på något vis tappat bort. Nu har jag prenumererat på din feed, så har jag lite koll på dig.

Vackra naglar är riktigt snyggt och jag är alltid avundsjuk på de som har kupiga fina klor. Mina vill inte alls se ut som jag tänkt mig.

Tack för din kommentar hos mig, jag blir så glad och stolt över alla vänlighet jag får motta.

Hälsningar Ingrid

Maria Björkman sa...

Tack Eva! Lite avundsjuka stärker mina naglar ännu mer ;-)
Pia - det gjorde jag förr också, men det ger inte alls samma resultat och hållbarhet. Nu håller Malin dom konstant lagom långa, snyggt formade och starka och snygga med gelé. Oslagbart!
Viola - sanslöst kul om jag har inspirerat dig till att skaffa dig en julklapp åt dig själv!
Ingrid - hej! Kul att du vill ha koll på mig, det känns gott! Och du som är så mycket för växter, blommor och jord ska nog inte ha såna här naglar...

Annika Estassy sa...

Mina är långa men omålade. Inte snyggt. Tänkte att jag skulle måla dem, snart, men det blir liksom aldrig av. Så att gå till någon som fixar dem vore kanske en bra idé. Eller så tar jag ner dem helt och hållet...

Maria Björkman sa...

Annika - har du redan långa naglar har du ju guldläge! Gå till en nagelmänniska och be dom forma till dom och lägga på färgad gelé. Naglarna blir urstarka och färgen sitter. Du kan använda aceton på dom utan att något händer, mer än att du byter ut det ofärgade överlacket. Det blir ursnyggt, visa sen!

Annika Estassy sa...

Oj, men hur blir man av med färgen om inte aceton biter ens???

Maria Björkman sa...

Det är själva grejen - du blir inte av med färgen förrän du går tillbaka och de filar ner och lägger på nytt. Vill man byta färg löser man upp gelen. En variant är också om du har långa naglar att låta dom lägga på genomskinlig gele och göra s.k. fransk manikyr (att måla tipparna vita). Det är ju jättesnyggt, och gör att du kan variera färg med vanligt nagellack ovanpå om du vill. Men det brukar man inte vilja för det är så snyggt... förrän utväxten börjar och det inte är lika snyggt längre.

Annika Estassy sa...

Fransk manikyr - det låter som 100% jag, eller hur? :)

Anonym sa...

I want to quote your post in my blog. It can?
And you et an account on Twitter?

Maria Björkman sa...

Hello, anonymous! Can you first get me the address to your blog, please, so I can see it?