fredag 12 februari 2010

Ljus i Marias hus!

I alla år sen jag skaffade eget boende - och det handlar väl om sisådär 30 år - har jag i januari månad klagat och förfasat mig över hur kalt, trist och mörkt det blir när man tar bort de elektriska adventsljusstakarna och stjärnorna ur fönstren. De sprider ett så mysigt sken, alldeles lagom stämningshöjande. Det tillsammans med tomtar och den röda färgen skapar en atmosfär som det är rent chockartat att bli av med över en dag vid tjugondag knut.

Varje år - alltså sisådär 30 gånger - har jag knotat och sagt att "man borde ha något annat liknande ljus" när ljusstakarna tas bort. Något som ger samma sken, men ändå inte signalerar jul. Som man faktiskt kan använda redan i slutet av oktober när mörkret smyger sig på, och ha kvar till vårkvällarna gör sig påminda.

I år jag har skaffat det där "andra liknande ljuset", och det var ju så jäkla enkelt att jag retar mig på att det skulle behöva ta 30 år. Jag köpte helt enkelt jättebilliga ljusslingor på rean efter jul (tror jag betalade 25 kr/styck) och la en på varje fönsterbräda! Det blev jättemysigt, samma ljus som under julen men utan jultouche.

Jag tycker det var genialiskt i sin enkelhet. Ta inte ifrån mig det, låt mig få tro att jag har kommit på något revolutionerande!

10 kommentarer:

Evas värld sa...

Fint! Jag köpte en slinga före jul i form av en gren med lysande körsbärsblommor, väldigt fin! Den får hänga kvar och jag har inte hjärta att stuva ner min slinga med små änglar i kalla källaren!

Ulrika Gabriel sa...

Det ser verkligen jättemysigt ut! Trevlig helg önskar jag dig!

Louisette passion retriever, cat, memory Katanga sa...

Lovely blog
Greeting from Belgium

Maria Björkman sa...

Eva - ljusslingor i form av blommor och änglar kan man ju ha året om!
Ulrika - tack!
Louisette - thank you so much!

Beppan sa...

Bra idé! Ser mysigt ut med slingan i fönstret!
Jag har också samma känsla efter att julens attribut förpassats till lådorna.

Maria Björkman sa...

Beppan - välkommen hit! Prova slinga du också, du kommer att tycka det blir så fint!

Marie sa...

Vi är nog många som tänkt de samma tankarna i januari månad...Kram

Annika sa...

Jätte fint! Ljusslingan runt vårt balkongräcke brukar få vara kvar ända fram till Påsk faktiskt.

LottaEE sa...

Jättefint Maria - själv köpte jag oxå svinbilliga ljusslingor på Rusta men knölade ihop dom och la ner dom i helt enkla glasvaser och ställde i fönstren - funkar också ganska bra! Balkongslingan får vara kvar till mars...Kram på er!

Petra sa...

Jaa! Detta finns snart i ett fönster nära mig! Kram