söndag 10 januari 2010

Paradiset är nära!

Jag hör till kategorin människor som stundom undrar hur vi hamnade här uppe i kalla Norden. Jag är inte gjord för att leva i detta mörka och kyliga klimat, och en av mina drömmar är att hitta en boplats på ett varmare och ljusare ställe, nära havet.

I väntan på att drömmen förverkligas, åker vi på fredag till Malaysia för tredje gången. I fredags ägnade Bosse och jag oss ett par timmar åt att plocka fram vår packning, och det är rätt enkelt. Minimalt med kläder, samt en hög böcker. Lite mediciner och plåster, samt solcremer. That´s it! Vi vet av erfarenhet att vi knappt använder några kläder, och behöver vi fylla på köper vi på plats.

Vi har aldrig varit i Thailand, så jag kan inte jämföra annat än med goda vänners vittnesmål. Malaysia och Thailand är grannländer, så klimatet är detsamma. Jag tror att även mentaliteten bland människorna är i stort sett densamma. Den stora skillnaden tycker vi oss märka i att Malaysia fortfarande är relativt sett outforskat. Vi märker sällan några svenskar när vi är där, turismen är inte lika utbredd ännu. Det är obegripligt, för det är lika paradisiskt som i Thailand. Tror vi.

Jag vet, jag VET, att jag från och med fredag morgon kommer att leva dygnet runt med ett fånigt leende på läpparna. Jag längtar, och jag kommer att njuta varje minut.

Rapporter - om än korta! - kommer här på bloggen. Förhoppningsvis med ljuvliga bilder!

8 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hoppas du får det underbart, jag blir glad om du rapporterar så jag får veta att solen i alla fall finns någonstans! Ljuvlig resa önskar jag dig!

Marie sa...

Det låter fantastiskt, härligt och helt underbart. Och så kloka ni är när det gäller packning...smart. Kram

Annika Estassy sa...

Helt underbart Maria! Så ska det se ut, blommiga flipp flopp och så massor med böcker. Lycka...

Pia sa...

Jag ser Dig framför mig Maria, med Ditt fånigt lyckliga leende på läpparna - och jag unnar Dig det! :)

Maria Björkman sa...

Jag känner att jag har ert stöd för att åka, tjejer. Har jag tvekat innan så är det bortblåst nu. Kan ju inte svika er, vill ni ha rapporter direkt från Malaysia måste ni ju få det...! ;-)

Sofie B-C sa...

Vad spännande -det ska bli kul att följa dig på resan via bloggen!

Anonym sa...

I will not concur on it. I over precise post. Specially the designation attracted me to review the unscathed story.

Anonym sa...

Nice brief and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.