måndag 27 september 2010

Väckning

Nästan exakt klockan 06:00 varje morgon dunsar det till i våra sängar. Det är katten Seved som anser att det är hög tid för oss att vakna, och helst också gå upp och göra det viktigaste i världen - ge honom mat.

Det är toppen, eftersom det är en bra tid att vakna på. Att vakna till en mjuk päls som stryker sig mot en slår alla väckarklockor i världen, till och med min gryningslampa. Bortsett från att Seved inte skiljer på vardag och helg. Men det får man ta. Vi är rätt morgonpigga ändå.

Den där morgonstunden försöker jag ta vara på. Det är den enda stunden på hela dygnet som han vill kela. Han spinner högljutt, och trampar omkring i sängen. Han buffar och gosar, vältrar sig vällustigt och förväntar sig att bli kliad. Det är så mysigt!

Fast ibland får man nästan hjärtsnörp. Som när han omärkligt först hoppar upp på fönsterbrädan och sitter där och klurar en stund. Sen tar han sats och kastar sig ner på min kropp medan jag ännu sover. Just den detaljen i väckningen är jag kanske inte helt förtjust i...

6 kommentarer:

Marie sa...

Hej Maria. Kul att du tittade in hos mig och tack snälla du för så fin kommentar om min solnedgång. Roligt att du gillar mina bilder. Det blir jag glad utav. Skrattar gott åt din misse och hans väckarklocks vanor. Våran Tuss är precis likadan, men han tycker att 05.00 är en bra tid att gå upp, hm ;-). Det värsta ärnär man masat sig upp, gett honom mat eller släppt ut honom...............sedan kommer han, kryper ner i sänghalmen och gosar som attan medans en annan måste iväg på dagens jobb och äventyr. Orättvist eller hur :-)

Maria Björkman sa...

Hej Marie! Välkommen till mig du också, hoppas du gillar att vara här och att jag får se dig fler gånger! Ja, katter är härliga djur, ständiga källor till glädje...

Petra sa...

Jag hoppas att du har sett den här: http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q. Det är katten Charlie i ett nötskal, troligen din katt också. :)

Maria Björkman sa...

Ja Petra, den är helt ljuvlig!

Annika Estassy sa...

Han är för härlig! Och så stor han blivit!

Maria Björkman sa...

Ja Annika, han är verkligen för härlig. Och nu är han stor kille - en bra bit över ett år.