torsdag 30 juni 2011

BOK

Nu introduceras Bio-optiskt Organiserad Kunskap - BOK!

BOK är ett revolutionerande teknologiskt genombrott: inga sladdar, inga elkretsar, inga batterier, inget som ska kopplas eller knappar att slå på. Den är så enkel att använda att till och med ett barn kan göra det. Kompakt och mobil, så att den kan användas överallt - även sittandes i en fåtölj framför en öppen brasa - och så kraftfull att den kan innehålla lika mycket information som en CD-ROM-skiva.

Så här fungerar den:
BOK är uppbyggd av sekvensiellt numrerade sidor av papper (återvinningsbara), där varje sida har en kapacitet på tusentals bits av information. Pappren sitter ihop med hjälp av en specialbyggd enhet som kallas bindning vilken ser till att sidorna ligger i korrekt sekvens.

Tack vare Antitransparent PappersTeknologi (APT) kan tillverkaren använda båda sidor av pappret, och därigenom fördubbla informationsdensiteten och halvera kostnaden. Experterna debatterar om huruvida man kan öka informationsdensiteten ytterligare, för tillfället har detta lösts i BOK genom att helt enkelt använda fler sidor. Varje sida scannas optiskt, vilket gör att informationen registreras direkt i hjärnan. Ett enkelt drag med fingret för dig direkt till nästa sida.

BOK kan användas när som helst genom att man helt enkelt öppnar den. BOK kraschar aldrig och behöver aldrig startas om, fast som med alla saker kan den skadas om kaffe spills på den, och den kan bli obrukbar om den tappas för många gånger på ett hårt underlag.

Bläddringsfunktionen gör att du på ett ögonblick kan hoppa till vilken sida som helst, framåt eller bakåt. BOK har även en indexfunktion som visar exakt position för eftersökt information.

BOK-märke är ett extra tillbehör som gör att du kan öppna BOK på exakt samma ställe som du lämnade den förra gången - trots att BOK har varit stängd. BOK-märken är anpassat efter den allmänna standarden och kan således användas i valfri BOK av olika tillverkare. Dessutom kan flera BOK-märken användas i samma BOK om användaren vill spara flera vyer på en gång. Antalet begränsas endast av antalet sidor i BOK.

Man kan också göra personliga noteringar intill texten i BOK med hjälp av ett programmeringstillbehör, Portabel Enhands Nytto Noterings Accessoar (PENNA).

Portabel, hållbar och prisvärd är egenskaper som gör BOK till ledstjärna för de nya kraven på underhållning. BOKs dragningskraft är så stor att tusentals innehållskreatörer helt har övergått till plattformen, och investerare flockas för att få vara med. Håll utkik efter en flod av nya titlar inom kort.

Källa: okänd

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag har aldrig sett den här, men gillar den.

Den har vissa likheter med http://www.youtube.com/watch?v=wokOl0t2cf4

Maria Björkman sa...

Tack för titten, nu fick jag ju en ny blogg att utforska!

Hanneles bokparadis sa...

Så mycket roligt Hasse & Tage har åstadkommit, jag gillar den sortens humor.

Maria Björkman sa...

Ja Hannele - den där lite stillsamma underfundiga humorn, där det krävs lite tid ibland för att hinna ta in. Det gillar jag också!