onsdag 27 juli 2011

Sakta men säkert...

...tar det form som ska bli vårt nya hem. Varannan dag har vi varit där och skruvat ihop alla våra nya Ikea-möbler, och varannan dag har vi varit hemma i huset och packat. I dag blev vi klara med möblerna i lägenheten, nu ska det "bara" piffas upp med våra prylar.

Vardagsrummet med vår stora balkong mot havet. De röda sofforna är vi nöjda med, och tycker de gör sig fint mot vår matta. De varma färgerna behövs i det vita rummet med havet utanför.

Köket ska få färgaccenter så småningom. Nu har vi i alla fall tagit in vårt matbord från glasverandan i huset!


Det som ligger på sängarna är vitrindörrar till bokhyllorna. Vi har nattduksbord i samma serie som byrån, och så småningom kommer jag också att köpa ett vitrinskåp i samma som också ska stå i sovrummet.


Gästrummet pryds numera av två bäddfåtöljer, som K kom på var mycket smartare än bäddsoffa. Fiffiga skapelser!


Vårt arbetsrum kommer att bli jättebra när det blir klart. Vi har två stora dubbelgarderober i arbetsrummet, som med hjälp av nya hyllor kommer att rymma alla våra papper så vi kan gömma dem. På den lilla hurtsen kommer vår skrivare att stå. Vems det stora bordet är? Mitt!

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

trivsamt, men jag ser inga böcker...

Maria Björkman sa...

Hannele - du kan vara helt lugn! Visserligen har jag de senaste åren skaffat mig en ny syn på det här med att ÄGA böcker (läsa och äga behöver inte vara samma sak!), och har gjort mig av med tusentals. Men böcker kommer ändå att finnas i vårt nya hem, de är på väg ner i lådor från vårt gamla just nu!

kerstin hf sa...

Det blir så fint. Jag gläder mej åt att få se det irl. Blev det någon garderob i gästrummet?

Maria Björkman sa...

Kerstin - ja, det kriget vann jag ju. Men eftersom det är semestertider blir både den och toadörren åtgärdade i augusti nån gång.

Annika sa...

Vilken läcker lägenhet! Tänk, nu är det du som ägnar årets varmaste dagar åt att flytta... Minns när jag höll på förra sommaren - slet i 28 graders värme.
Underbart med havsutsikten!

Maria Björkman sa...

Jisses Annika, är det ett helt år sen? Men visst är det ändå den bästa årstiden att flytta, allt går så mycket lättare när solen skiner och man inte behöver tänka på en massa kläder!

Ja, det är en jättefin lägenhet och en alldeles bedårande utsikt. Jag som alltid har drömt om att bo vid havet. Man ska vara försiktig med vad man drömmer om... det kan bli verklighet! :-)