torsdag 14 maj 2009

Produktiv andningpaus

Jag har varit i Valleviken på norra Gotland ett par dagar, i en stuga med självhushåll och en av mina medarbetare. Med oss hade vi en kasse mat, lite vin, två datorer och massor av arbetsmaterial. Det var dags för den årliga marknadsföringsplaneringen, något som är både efterlängtat och nödvändigt.

Vi arbetar med marknadsföringen tillsammans, och delar tidsmässigt på sysslorna så gott det går. Det gör det roligare, och man är också mer kreativ om man slipper vara ensam. Bra marknadsföring kräver kreativitet.

Vi kom dit i solsken i går förmiddag. 30 timmar, 4 promenader, 2 luncher, en middag, åtskilliga koppar kaffe, några glas vin och några timmars sömn senare åkte vi hem i eftermiddags och hade gjort MASSOR. Både tankearbete och praktiskt arbete. Både planering och produktion. Både handfast och visionärt. Så fantastiskt nöjda vi känner oss, och så väl använda pengar att hyra en stuga ett drygt dygn!

Bortsett från arbete så hann vi också diskutera världsläget, socialdemokratin, stundande val och döden.

I övrigt vill jag inte rekommendera Vallevikens stugor om någon undrar. Vi kände oss inte särskilt välkomna (kom för tidigt, enligt värdinnan), stugan var definitivt inte städad efter vintern (döda insekter på golvet, tomma vinflaskor under bänken, spindelväv) och hon var ett ett spår intresserad av att höra hur vi hade haft det när vi lämnade, utan tog emot nyckeln samtidigt som hon pratade i telefon.

Ett aktuellt begrepp för oss på jobbet är värdskap och bemötande. Där finns uppenbarligen lite att göra!

2 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Vilken bra sak att göra, det behöver inte vara svårare än så. Blir nyfiken på dina marknadsföringsplaner förstås...
;-)

Maria Björkman sa...

Hm, det förstår jag. Man vet aldrig, om andan faller på kanske jag lättar lite lite på förlåten...;-)