onsdag 13 oktober 2010

Köp Fairtrade-märkt bomull!

Fairtrade - eller Rättvisemärkt - innebär en märkning av produkter som garanterar att produktionen har gått schyst till. Att produkten kommit till under goda arbetsförhållanden, bland annat. Sedan länge har det funnits kaffe, te, choklad, bananer etc, men det dyker upp alltfler Fairtrade-märkta produkter i handeln. Som konsument kan du dessutom påverka, genom att be din handlare ta hem Fairtrade-märkta produkter.

I TV4s Nyhetsmorgonen härom dagen, var ett intressant inslag om bomullsodling. Ta gärna några minuter av din tid och titta på det här, och lär dig mer om bomull och de förhållanden den ofta odlas under! Det får åtminstone mig att definitivt vilja leta ännu mer efter även Fairtrade-märkta bomullskläder framöver.

Gör vad du kan du också, för en schystare och mer solidarisk värld. Välj Fairtrade!

3 kommentarer:

Annika sa...

Helt rätt! SV Stockholm erbjuder faktiskt en kurs för att bli Fairtrade-ambassadör.

Pia sa...

Helt rätt...MEN det bästa är ju förstås om produkten OCKSÅ är ekologisk. Jag har märkt att folk ofta tror att rättvisemärkt är lika med ekologiskt, men så är ju inte fallet tyvärr.
Ha det mysigt Maria och tänd ljus i höstrusket :)

Maria Björkman sa...

Annika - det gör ABF Gotland också!

Pia - visst är det så. Det behövs mycket information här, men det är ju bättre att folk väljer någon av alla bra märkningar än att man struntar i det!