lördag 10 oktober 2009

Amigurumi!

Jag är inte den pyssliga typen, långt därifrån. Beundrar dom som kan ägna timmar åt att knåpa, pyssla, tillverka små saker. Jag är inte särskilt begåvad när det gäller sömnad och sånt, det bidrar säkert. Sytt har jag gjort lite när jag var yngre, men det blev aldrig särskilt bra. Stickat har jag också gjort rätt mycket; massor av bakstycken, framstycken och ärmar. Sen har jag ledsnat, och aldrig sytt ihop tröjorna. Eller i alla fall sällan, några tröjor har det nog blivit under åren trots allt. Men aldrig med särskilt bra resultat. Det meditativa i att sticka går an, men när man sen ska pyssla ihop det blir det tråkigare...

Virka däremot, är jag bra på. Min gammelfarmor Elsa lärde mig när jag var liten, sen har det suttit där. Jag har virkat rätt mycket genom åren, i perioder.

I dag har jag varit på en workshop om amigurumivirkning. Och plötsligt fastnade jag i pysselträsket!

Det handlar om att virka figurer, djur, saker. Man virkar och stoppar upp. Variationen är oändlig. Och jag tycker det verkar jättekul! På bilden syns några av vår lärares alster, visst är det helt fantastiskt!

Nu måste jag prova och göra en egen figur, medan jag kommer ihåg hur man räknade och medan jag har lusten. I dag blev det bara en röd boll, men jag ska hitta något annat som verkligen blir något. Jag återkommer med rapport!

6 kommentarer:

Annika sa...

Vilken kul grej!Bara att komma på att man ska virka dammsugare och annat. Ser fram emot att se resultatet av ditt eget virkande!

Maria Björkman sa...

Ja, visst är det fascinerande att någon har kommit på nåt sånt! Förmodligen nån som inte hade så mycket att göra. Inte en ombudsman på ett studieförbund, i alla fall...

My precious home sa...

Hej i natten!

Men så läckert - förstår att du tycker om det. Tänk vad mycket man kan göra - och detta ser jätteroligt ut - så fortsätt att virka på du och lova att visa vad du gjort när det är klart!

Ha en fin söndag!

Kram
Maud

Åsa Mitt i Världen sa...

Okej. Men hur länge ska man grädda dem? ;-)

Pia sa...

Vilka roliga virkningar!

Kul med lite nya ideér till något som man redan kan. Har Du virkat koftan? ;)

Saknar våra syjuntor.
Kram

Maria Björkman sa...

Maud - tror nog att en och annan amigurumi skulle trivas i ditt precious home!
Åsa - varför är jag inte förvånad över din kommentar...!
Pia - att längta efter syjunta, tror du det kan vara ålderssymptom? Strunt i det, jag längtar ändå. Nej, koftan är ett framtidsprojekt, måste först bli färdig med gardinlängderna till gästrummet!